• Site en Français Site en Français

ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 05

Verhoog je conversie, werk met content aan local SEO, te veel eenvoudige wachtwoorden en meer in de ecWeekend van deze week!: Hoe vaak vernieuw jij jouw e-mail template? Als de strategie die jij hebt ontwikkeld goed werkt, lijkt de reden om hiermee door te gaan des te groter. Maar pas op dat dit niet te […]

Het bericht ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 05 verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.


Verhoog je conversie, werk met content aan local SEO, te veel eenvoudige wachtwoorden en meer in de ecWeekend van deze week!:

Hoe vaak vernieuw jij jouw e-mail template?

Als de strategie die jij hebt ontwikkeld goed werkt, lijkt de reden om hiermee door te gaan des te groter. Maar pas op dat dit niet te vaak wordt toegepast, en zo dus ook in jouw e-mails. Bijvoorbeeld als jouw sales-strategie een imitatie van een ander is. ‘Beter goed gejat dan slecht bedacht’, werkt niet altijd goed. Geef altijd een eigen draai aan jouw strategie, anders ziet de klant misschien ook wel vergelijkbare berichten van de concurrent. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw e-mailtemplate niet te vaak wordt gebruikt. De boodschap moet ook authentiek zijn en overeenkomen met andere berichten. Als dit niet zo is, wordt dit te verwarrend voor de klant en oninteressant. Op Frankwatching meer hierover.

Struikelen over veel te eenvoudige wachtwoorden

Het is bijna een standaard verhaal aan het worden. Wachtwoorden blijken lastig te zijn als we deze zelf moeten bedenken. Ook in 2016 zijn wachtwoorden als ‘123456’ en ‘qwerty’ de grote winnaars als het gaat om meestvoorkomende wachtwoorden. Maak er vandaag nog werk van en verander je wachtwoord. Lees het vollege artiekel op Dutchcowboys.

Verhoog je conversie door on site search te optimaliseren

Bezoekers die de zoekfunctie gebruiken op een site kopen vaker en kopen meer. Uit studies is zelfs gebleken dat bezoekers die de zoekbox gebruiker 216% hogere conversie en 21% hogere orderwaarde tonen dan gebruikers die producten zoeken via de navigatie. Lees er meer over in dit artikel en laat je inspireren door een aantal best practices op Weblinc.

Marktplaatsen: aansluiten of afhouden?

Marktplaatsen zijn in opmars binnen Nederlandse e-commerce. De platformen worden dan ook steeds vaker als integraal onderdeel gezien van de complete marketingmix voor webshops. Wat zijn de kansen en waar moet je voor uitkijken? Lees er alles over op Twinkle.

Werk met content aan local SEO

(Inter)nationale merken hebben meer moeite met het werken aan hun local SEO dan lokale merken. Wat kun je hier als landelijke speler aan doen? Vind lokale mensen om content over hun regio te creëren. Deze en meer tips lees je op Moz.

De meest gemaakte fouten bij data-interpretatie

Er zijn een aantal fouten die regelmatig gemaakt worden met het interpreteren van data. Voorbeelden hiervan zijn conclusies trekken op basis van een kleine sample size, kijken naar een te korte termijn, of conclusies trekken op basis van incomplete data of insignicante resultaten. Dit kost tijd en geld, zonder dat het iets oplevert. Lees er meer over in dit artikel op Emerce.

Wat vind jij van de ecWeekend?

  

Goed weekend!

Het bericht ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 05 verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.


Read full article on Nieuwe zaak


Copyright © 2016 Nextmove