• Site en Français Site en Français

ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 03

Profiteren van comment marketing, 7 tips om klanten terug te winnen en Intel investeert in retailtechnologie dit en meer in de ecWeekend van deze week: Minder invulvelden tijdens bestelproces Het terugbrengen van het aantal invulvelden van een bestelproces levert doorgaans veel conversieverbetering op. In dit atikel van het Baymard Institute staat dit helder uitgelegd en […]

Het bericht ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 03 verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.


Profiteren van comment marketing, 7 tips om klanten terug te winnen en Intel investeert in retailtechnologie dit en meer in de ecWeekend van deze week:

Minder invulvelden tijdens bestelproces

Het terugbrengen van het aantal invulvelden van een bestelproces levert doorgaans veel conversieverbetering op. In dit atikel van het Baymard Institute staat dit helder uitgelegd en worden 3 technieken beschreven hoe je het aantal velden kan reduceren.

Hoe moet je de NPS op een website meten en hoe moet het niet?

Er zijn verschillende manieren om klantfeedback te verzamelen. Een daarvan is door middel van de Net Promotor Score. Als je hiermee aan de slag wil, zijn er een aantal factoren waarmee je rekening moet houden. Bijvoorbeeld dat het een customer success metric is. Er zijn ook verschillende soorten NPS-vragen die je kunt gebruiken om de NPS-score te meten. Daarnaast zijn er ook een aantal valkuilen. Welke precies? Je leest er meer over op Frankwatching.

Online kanalen steeds belangrijker bij uitwerking commercials

Online kanalen hebben een steeds grotere invloed om de ontwikkeling van commercials. Naast interessante targeting mogelijkheden biedt het ook mogelijkheden om steeds sneller op de actualiteit in te spelen. De trend voor commercials is dat ze mooi en likeable moeten zijn. Meer weten over deze ontwikkeling? Lees in dit artikel van Emerce meer over de trends en de noodzaak om het anders te doen.

Comment marketing: hoe kun jij hiervan profiteren?

Naast dat het reageren op (blog) posts bijdraagt aan de branding van het bedrijf waar jij voor werkt, draagt het ook bij aan jouw personal branding. Én momenteel is hier bijna geen concurrentie. Dit is dus hét moment om te starten met ‘Comment Marketing’. Lees de tips op Moz over hoe jij Comment-marketing kunt inzetten voor jouw bedrijf!

7 trends die social media in 2017 gaan veranderen!

Content Marketing staat in 2017 centraal bij veel bedrijven en social media wordt vaak ingezet om content te verspreiden naar de doelgroep. Wat zijn de trends van 2017 waar we op moeten inspelen? Houd jij in jouw content & social strategie al rekening met deze trends? Zo wordt in 2017 (live)video nog groter en zullen we nog meer gebruik gaan maken van berichten apps zoals whatsapp en messenger. Hoe ga jij hier op inspelen? Hubspot vertelt hier meer over.

7 tips om ervoor te zorgen dat je klanten terugkomen

Zet e-mail in om het aantal terugkomende klanten te vergroten. Gebruik je welkomstmail om de lezer te triggeren voor het vervolgdoel. Bijvoorbeeld: verrijk nu je profiel. Optie 2 is een activatiemail naar inactieve klanten. Lees op Optinmonster alle 7 e-mailcampagnes.

Klaar voor de toekomst? Intel investeert 100 miljoen in retailtechnologie.

Chipmaker Intel investeert in de komende vijf jaar honderd miljoen dollar in technologische vernieuwing van de retailsector. Intel hoopt een omgeving te ontwikkelen waarin retailhardware, -software en API’s, die van zichzelf als die van derde partijen, naadloos met elkaar samenwerken. Lees op Emerce het artikel hierover.

Wat vind jij van de ecWeekend?

  

Goed weekend!

Het bericht ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 03 verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.


Read full article on Nieuwe zaak


Copyright © 2016 Nextmove