• Site en Français Site en Français

Gastblog: ontwikkelingen op de Duitse e-commerce markt – terugblik december 2016

In de tijd dat de online webshops over elkaar heen rolden vanwege de kerst-discounts en er op ontelbare manieren werd gewerkt aan creatieve adventskalenders, lag de rest van de Duitse e-commerce (gelukkig) niet stil. Veel investeringen werden binnen gehaald, Zalando haalde werderom het nieuws en ook kregen we een blik in de toekomst. Zalando gaat […]

Het bericht Gastblog: ontwikkelingen op de Duitse e-commerce markt – terugblik december 2016 verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.


In de tijd dat de online webshops over elkaar heen rolden vanwege de kerst-discounts en er op ontelbare manieren werd gewerkt aan creatieve adventskalenders, lag de rest van de Duitse e-commerce (gelukkig) niet stil. Veel investeringen werden binnen gehaald, Zalando haalde werderom het nieuws en ook kregen we een blik in de toekomst.

Zalando gaat Payment-tak uitrollen
Zalando heeft al eerder te kennen gegeven een meer allround e-commerce platform te willen worden en ook zou het vormen van een fulfillment service een belangrijke stap zijn in de toekomst van de website. De lancering van Zalando Payments SE & Co. KG past prima in deze strategie.

Zalando Payments wordt een aparte tak om het betaalverkeer tussen Zalando en de modemerken die op het platform verkopen te optimaliseren. Meer details rondom de nieuwe tak van Zalando zijn er nog niet.

Q4 2016 laat bovengemiddelde groei zien
In het vierde kwartaal van 2016 is de e-commerce in Duitsland met 11,6% gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Het was daarmee €10,7 miljard waard. De online- en postorder business liet in dezelfde periode een groei van 10,4% zien.

Soundcloud geruchten overname
Soundcloud is de laatste tijd vaker onderwerp van gesprek geweest. Eerst zou Spotify, de Zweedse concurrent van Soundcloud, de muziek streamingdienst willen overnemen. Op deze manier zou Spotify haar positie op de streamingmarkt willen versterken, als tegengeluid voor de opkomende populariteit van Apple Music. Begin december werd echter bekend gemaakt dat Spotify zou af zien van de overname, in verband met te veel extra werk.

Het laatste nieuws met betrekking tot de overname van Soundcloud komt nu van niemand minder dan… Google. Google zou interesse hebben om voor 500 miljoen dollar het platform over te nemen.

Flixbus haalt investering uit Sillicon Valley binnen
Flixbus heeft investeerder Silverlake uit Sillicon Valley binnen gehaald. Flixbus heeft 80% van het marktaandeel van de busreizen op zijn naam staan, dit na overnames van o.a. Megabus en Postbus.

Trivago voor $428 miljoen de beurs op
Bookingwebsite Trivago heeft bekend gemaakt dat het verwacht aandelen te verkopen voor $13 tot $15, waarmee het $428 miljoen binnen wil halen. In de eerste negen maanden van 2016 boekte het bedrijf een omzet van $426 miljoen. De website is actief in 190 landen, waarin het in totaal 1,3 miljoen hotels aanbiedt.

De nieuwe hype: camperverhuur
Het begint er sterk op te lijken dat camperverhuur startups de nieuwe hype zijn. Na scooterdeeldiensten en de ‘one size fits all’-matrasstartups, kan je nu bijna over de koppen van de camperverhuur startups lopen. Meerdere bedrijven hebben zich op dit onderwerp gestort en het gaat ze goed af. Campanda, een Berlijnse camperverhuur startup, heeft in een nieuwe investeringsronde 10 miljoen euro opgehaald.

Vliegende autos?
Laten we deze maand eindigen met een mooie blik op de toekomst: vliegende auto’s. Het lijkt nog een ver van ons bed-show, maar met de investering die Lilium Aviation heeft gekregen van het Londense Atomico, is het misschien een stap (of vlucht) dichterbij. Lees hier meer over de jongensdroom van iedereen.

Het bericht Gastblog: ontwikkelingen op de Duitse e-commerce markt – terugblik december 2016 verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.


Read full article on Nieuwe zaak


Copyright © 2016 Nextmove